Via crowdfundingplatform Leapfunder is binnen een jaar na de start van het bedrijf een miljoen euro geïnvesteerd.

Dit meldt Leapfunder, een van de jongste crowdfundingplatforms in Nederland.

Dertien bedrijven hebben via het platform financiering opgehaald. De grootste ronde was een financiering van 200.000 euro.

Er zijn nog zes projecten actief op het platform. Vogens Leapfunder zijn nog enkele tientallen bedrijven aan het onderzoeken of ze ook een actie willen beginnen.

"Binnen een jaar hebben we onze procedures en software meerdere keren geheel vernieuwd." aldus Tienko Rasker oprichter en CEO van Leapfunder.

2,5 miljoen 

"We hebben via intensief contact met investeerders en startups Leapfunder steeds beter afgestemd op hun wensen. Nu hebben we het meest robuuste financieringsproduct voor start-ups in Nederland. Daarmee zijn we uit onze test-fase".

Leapfunder kan binnen de huidige regelgeving per jaar 2,5 miljoen euro ophalen voor bedrijven. Het bedrijf zegt nu ook de stap te willen zetten om in het buitenland startups te willen financieren.

Converteerbare obligaties 

Leapfunder richt zich specifiek op het financieren van converteerbare obligaties van startups. Bij een converteerbare obligatie wordt een lening naar verloop van tijd omgezet naar aandelen in het bedrijf dat de obligatie heeft uitgegeven.

Volgens het platform levert dit voor de ondernemer en de investeerder een prettige structuur op om meerdere investeerders toe te laten.