De Skully AR-1, een slimme motorhelm met een head-up display en achteruitkijkcamera, heeft in één dag al ruim 830.000 dollar (620.000 euro) opgehaald.

Skully, het bedrijf dat de motorhelm heeft ontwikkeld, begon maandag een crowdfundingcampagne op Indiegogo.

In dertig dagen hoopten de makers 250.000 dollar op te halen, maar binnen 24 uur stond de teller al op ruim het drievoudige daarvan. De campagne loopt nog wel gewoon 29 dagen door.

De AR-1 is bijzonder vanwege de aanwezigheid van een zogeheten head-up display dat in de motorhelm verwerkt is. Op het geprojecteerde scherm is verschillende informatie te zien, zo wordt getoond in een video van een praktijktest.

Het virtuele scherm is zo gepositioneerd dat het goed te zien is voor de bestuurder, maar niet in de weg zit. De standaardinformatie die kan worden getoond op het scherm is gps-navigatie, beelden van de achteruitkijkcamera en inkomende oproepen. De navigatie is alleen te zien als dat nodig is zodat het niet afleidt, aldus Skully.

De achteruitkijkcamera kan van positie worden gewijzigd en geeft bijna 180 graden aan zicht. Daardoor is volgens Skully niet alleen te zien wat er achter de motor gebeurt, maar ook wat zich eventueel bevindt in de dode hoeken.

De AR-1 is tijdelijk verkrijgbaar voor 1.399 dollar (1.050 euro) en de normale prijs ligt op 1.599 dollar (1.195 euro). De eerste helmen worden in mei 2015 geleverd.

Bekijk meer details en een video van de Skully AR-1