Er hebben zich meerdere overnamekandidaten gemeld voor de onlangs failliet verklaarde supermarktstartup Superdirect.com. Dat meldt de curator van het bedrijf aan marketingplatform Twinkle.

"We zijn nu met enkele kandidaten in gesprek over een overname van het bedrijf", meldt de curator van Tilman Rosens van der Corput Advocaten. Hij zegt daarbij niet wie die kandidaten zijn.

"De gesprekken duren langer dan ik van tevoren had ingeschat, maar ik verwacht dat er binnen vijf tot zes weken wel een uitkomst zal zijn’, aldus de bewindsvoerder. Dan zal ook duidelijk zijn in welke vorm het bedrijf verder zal gaan.  

Superdirect.com, waarin Sligro een belang van 49 procent nam, trok enkele maanden na de start de stekker alweer uit het bedrijf. In juni werd de startup failliet verklaard.

Volautomatisch

Bij Superdirect.com konden consumenten online boodschappen bestellen. Met behulp van een QR-code konden deze vervolgens opgehaald worden bij een volautomatisch afhaalpunt.

Een pilot werd opgezet in Eindhoven, maar dat werd geen succes.

Bij de start in september 2013 liet medeoprichter Henk Niemansverdriet nog aan NU.nl weten op snelle uitbreiding te rekenen. "De tweede vestiging komt er in ieder geval op korte termijn", zo zei Niemansverdriet destijds.