Startup Hellofresh heeft een investering van 50 miljoen dollar (bijna 37 miljoen euro) binnengehaald. Het bedrijf bezorgt complete maaltijdboxen bij consumenten thuis.

Het grootste gedeelte van het groeigeld komt van de Amerikaanse investeerder Insight Venture Partners. Ook investeerder Phenomen Ventures steekt, net als tien maanden geleden, weer geld in de maaltijdbox. 

Met de inhoud van de bestelde box, kunnen mensen zelf hun maaltijd bereiden. Leden krijgen wekelijks een box met recepten voor drie of vijf maaltijden bestellen. Alle verse ingrediënten zitten erin, zodat ze niet meer naar een winkel hoeven. 

De investeerders doen de investering naar aanleiding van de groei die het bedrijf in de afgelopen twee jaar heeft laten zien. Onlangs werd Hellofresh ook winstgevend in Europa. 

​Nieuwe manier

De startup heeft sinds de oprichting in 2011 al drie grote financieringsrondes achter de rug. Met het geld probeert het bedrijf snel verder te groeien. 

Volgens Insight Venture Partners heeft het bedrijf "een nieuwe manier van boodschappen doen geïntroduceerd". 

"Wij geloven erin dat Hellofresh in snel tempo uitgroeit tot de wereldwijde online marktleider in het bezorgen van maaltijden aan huis", laat de durfinvesteerder in een verklaring weten. 

Dienst

Hellofresh is eind 2011 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Berlijn. Er is inmiddels ook een kantoor in Amsterdam.
De dienst is begin 2012 in Nederland opgezet.

Eerst werden de boxen alleen in de Randstad bezorgd, maar na een paar maanden is de dienst naar heel Nederland uitgebreid. In 2015 hoopt het bedrijf 1 procent van de Nederlandse huishoudens te bedienen. 

Momenteel is de dienst ook beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Australië en de VS.

Het bedrijf bezorgt wereldwijd ruim een miljoen maaltijden per maand aan zo'n 430 miljoen consumenten. Er werken ongeveer honderdtwintig medewerkers.