De Amerikaanse investeringsmaatschappij Cottonweed vestigt zijn Europese hoofdkantoor op de campus van Universiteit Twente. Het bedrijf is onder de indruk van het 'eco-systeem' in Enschede en wil 10 miljoen euro in startups steken.

Dat meldt RTL Nieuws woensdag. Eind dit jaar verwacht Cottonweed zelfs 30 miljoen euro beschikbaar te hebben om in startende bedrijfjes te investeren.

"Wat hier allemaal te vinden is aan hoogopgeleide mensen, technologie, capaciteiten is echt van wereldklasse", verklaart Cottonwood de keuze voor de vestigingsplaats. "Er is hier harde wetenschap. Er wordt fundamenteel onderzoek gedaan."

Victor van der Chijs, collegevoorzitter van de Universiteit Twente, juicht de komst van de investeringsmaatschappij toe.

"Dit is fantastisch nieuws voor Nederland. Door Amerikaans geld en kennis wordt het nu makkelijker voor startups om snel in het buitenland aan de slag te gaan. Cottonwood heeft een groot internationaal netwerk waar ze gebruik van kunnen maken."

Lijstje

Cottonwood heeft al een lijstje met Nederlandse ondernemers waarin zij mogelijk willen investeren. Ze willen echter nog geen namen noemen. De durfkapitalist zoekt vooral naar bedrijven die zeer recent gestart zijn.

"Je hoeft nog geen klanten te hebben, je product hoeft nog niet af te zijn. Als je maar écht een goed, vernieuwend idee hebt."