De oud-oprichters van Buienradar.nl zijn opnieuw een weerwebsite begonnen. De nieuwe site volgt direct na het aflopen van een concurrentiebeding dat de ondernemers hadden afgesproken met RTL na de verkoop van Buienradar.

De nieuwe website gaat Weerslag heten, aldus Edwin Rijkaart van The Meteo Company, en heeft eenzelfde vormgeving als buienradar.

"We hebben met RTL afgesproken drie jaar lang niets te doen op de Nederlandse markt. In die periode zijn we met name druk geweest met onze Duitse en Engelse websites maar nu vinden we het weer tijd voor wat nieuws" zegt Edwin Rijkaart, een van de oprichters van Buienradar en Weerslag.

Dat Weerslag deels lijkt op Buienradar vindt Rijkaart niet zo'n probleem. "Al die weersites lijken op elkaar. Ik neem aan dat als het regent bij Utrecht alle weerbedrijven dat laten zien.”

Laatste type

“Harde kleuren zoals rood staan voor intense neerslag. Dat doet iedereen. De iPhone 1 belt net zo fijn als de iPhone 5. Alleen is het laatste type scherper, beter en mooier. Zo is dat bij ons ook. Door radar, satelliet en slimme filters met elkaar te combineren krijg je een beter product.”

The Meteo Company exploiteert weerwebsites in Groot-Brittannië, Duitsland, de VS, Scandinavië en voor heel Europa.