De Delftse startup Chainels heeft een communicatieplatform gebouwd voor tweehonderd winkeliers in de binnenstad van Amsterdam.

Het gaat om de ondernemers van winkelgebied De 9 straatjes in het centrum van Amsterdam. De kaasboeren, mode-ondernemers, goudsmeden en galeriehouders kunnen via het online platform makkelijk met elkaar overleggen. 

Ze kunnen via een website en app praten over bijvoorbeeld winkeldiefstallen, vacatures en straatfeesten. Chainels is naar eigen zeggen het eerste online platform dat groepen ondernemers in een bepaald gebied verbindt. 

"Je kunt het zien als een online ondernemersvereniging", zegt oprichter Willem Buijs. "Maar dan zonder ellenlange e-mails of vergaderingen." 

Vervelen

De ondernemers kunnen zelf bepalen wie toegang heeft tot de groep. Relevante berichten kunnen gericht verspreid worden. "Soms is informatie alleen van belang voor een deel van de groep, of een bepaalde sector. Dan hoef je anderen niet te vervelen met onnodige informatie", zegt Buijs.

Het jonge bedrijf heeft eerder onder meer platformen gebouwd voor ondernemers op de campus van TU Delft en het Delftse bedrijventerrein Schieoevers. Inmiddels gebruiken ruim tweeduizend bedrijven de dienst. 

Chainels is in 2013 opgestart door vier voormalige studenten van de TU Delft. Het bedrijf is onderdeel van incubator YesDelft.