Onlinebroker DeGiro breidt zijn activiteiten dit voorjaar uit naar België en verwacht later dit jaar in nog meer Europese landen actief te worden. 

Dat bevestigde directeur Gijs Nagel woensdag naar aanleiding van berichtgeving in de Belgische krant De Tijd.

De prijsvechter, die vorig jaar in Nederland de markt voor particuliere beleggers betrad, werkt momenteel aan de plannen voor de introductie op de Belgische markt, die dit voorjaar moet plaatsvinden.

Het bedrijf verwacht zijn diensten vervolgens nog dit jaar in ''vijf tot zes'' andere Europese landen aan te gaan bieden.

''We willen een Europese broker worden'', stelde Nagel. ''Wij zien onze dienstverlening als een basisbehoefte, waarbij het niet uitmaakt wie hem aanbiedt. Prijs is uiteindelijk de bepalende factor en veel concurrenten in Europa vragen nog steeds belachelijke prijzen.''

BinckBank 

De concurrent van BinckBank kondigde vorige week aan de transactiekosten en het bewaarloon bij duizend beleggingsfondsen en trackers in Nederland te schrappen.

De uitbreiding van onlinebroker DeGiro naar België zal BinckBank er niet direct toe zetten zijn prijzen in dat land te verlagen. Dat stelde analist Albert Ploegh van ING woensdag.

De analist verwacht dat de prijsvechter ook op die markt met veel lagere prijzen zal komen dan zijn concurrenten.

BinckBank is momenteel marktleider in België, met een aandeel van 15 tot 20 procent in een totale markt van ongeveer 5 miljoen transacties.

Prijsdalingen

De introductie van DeGiro zal volgens Ploegh niet direct leiden tot een reactie van de huidige aanbieders, mede omdat klanten in België relatief trouw zijn aan hun bank.

Hij voorziet geen directe prijsdalingen bij Binck, dat mogelijk zal kiezen voor een meer defensieve strategie met de introductie van Alex Asset Management in België.