Tango, een app die kan worden gebruikt om te videobellen en te chatten met vrienden, heeft een investering gekregen van 280 miljoen dollar (200 miljoen euro).

De waarde van de Amerikaanse app wordt geschat op meer dan 1 miljard dollar, vertelt een bron die bekend is met de deal aan de Wall Street Journal.

Tango heeft behalve chatfuncties ook games en muziek in zijn app verwerkt. Daarmee ljkt Tango op grote Aziatische chat-apps als Wechat en Line, die al behoorlijke bedragen verdienen met aankopen binnen de applicatie.

Ongeveer driekwart van de investering in Tango is afkomstig van de Chinese internetgigant Alibaba, die binnenkort in de VS naar de beurs gaat. 

Alibaba heeft in China al een eigen berichten-app met de naam Laiwang. Tango is echter een stuk populairder, met ruim 200 miljoen geregistreerde gebruikers en zo'n 70 miljoen maandelijks terugkerende gebruikers.

Deals

De investering volgt op andere grote deals in de wereld van de chat-apps. Meest opvallend was de overname van Whatsapp door Facebook voor 19 miljard dollar. Het Japanse Rakuten kocht eerder al de app Viber voor 650 miljoen euro, terwijl verschillende grote bedrijven miljardenboden zouden hebben gedaan op Snapchat.

Alibaba zou voorlopig nog geen plannen hebben om Tango te koppelen aan zijn grote Chinese webwinkels, maar volgens een bron van de Wall Street Journal zou dat later wel kunnen gebeuren. 

Volgens ceo Eric Setton is de app vooral populair in de VS, West-Europa en het Midden-Oosten. Het bedrijf is van plan om alle ontwikkelaars vanaf het eind van het jaar de mogelijkheid te geven om games en andere diensten voor de app te maken.