Investeringsplatform Symbid, dat bedrijven en potentiële geldschieters online samenbrengt, heeft via het eigen platform 200.000 euro opgehaald om de crowdfundingsactiviteiten te kunnen uitbreiden.

Dat maakt het bedrijf woensdag bekend.

Het geld, dat werd opgehaald via een speciale campagne, werd binnen zes dagen bijeengebracht. Minister-president Mark Rutte gaf het startsein van de campagne begin maart op het hoofdkantoor van het bedrijf in Rotterdam.

Aanleiding voor de actie was de Amerikaanse beursgang van Symbid in december vorig jaar. De reacties op de notering aan de Over The Counter-beurs in New York waren volgens het bedrijf zo enthousiast, dat er besloten werd een crowdfundronde te starten voor kleinere investeerders. "Zo kunnen ook zij profiteren van de snelle groei", zegt het bedrijf.

200.000 euro ophalen in een kleine week is volgens Symbid uitzonderlijk snel. Gemiddeld duurt het negentig dagen om 60.000 euro op te halen, blijkt uit cijfers van het bedrijf. "Ons netwerk wilde graag delen in de spanning van de beursgang", zegt ceo Korstiaan Zandvliet.

De hoogste investering in de campagne was 10.000 euro. In totaal deden 362 geldschieters een duit in het zakje.