Walvis Participaties, een investeringsfonds van zakenman John Fentener van Vlissingen, investeert in de declaratie-startup SRXP.

De startup, uit de stal van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), heeft een driejarige  overeenkomst getekend met het investeringsfonds, dat een minderheidsbelang in de onderneming krijgt.

SRXP is opgericht in 2010. Het plan van de internetondernemers Pieter Verbruggen, Mark Bothof en Rogier Schutte om het declaratieproces te digitaliseren ontstond uit ergernis over verkreukelde bonnetjes en papieren declaratieformulieren.

De drie werkten hun idee uit tijdens de minor Entrepreneurship aan de Universiteit van Amsterdam en bedachten een online systeem en een app om het declaratieproces te digitaliseren.

Groei

Met de investering van Walvis Participaties wil SRXP groeien naar minstens 100.000 gebruikers. Het bedrijf draait sinds vorig jaar break-even en is naarstig op zoek naar nieuwe medewerkers om zijn groeidoelstelling waar te maken.

SRXP is niet de enige startup die wel wat ziet in het digitaliseren van declaraties. Ook bonnetjesapp Declaree timmert aan de weg en haalde in januari 40.000 euro binnen via crowdfunding.

Zie ook: Bonnetjesapp haalt 40.000 euro binnen