SellanApp, een Nederlands crowdfundingsplatform voor mobiele applicaties, zamelt momenteel geld in om een tikkertje-app te financieren. Het project haalde tot nu toe ruim 4.000 dollar (2.914 euro) op.

Taggy, zoals de app moet gaan heten, is een idee van Milan van den Bovenkamp. De 26-jarige ondernemer is zelf oprichter van SellanApp.

Taggy is de eerste app die Van den Bovenkamp via zijn eigen crowdfundingsplatform probeert te financieren. "Iedereen die ik over het plan vertelde kreeg pretlichtjes in zijn ogen. Ik moest het wel proberen", vertelt hij aan NUzakelijk.

Van den Bovenkamp kreeg het idee voor de app na een artikel in The Wall Street Journal. "Dat ging over vier mannen van een jaar of veertig. Zij speelden ieder jaar een maand lang tikkertje met elkaar. Het leek me leuk het spel naar de moderne tijd te brengen."

Via de app kunnen gebruikers deelnemersgroepen aanmaken. Daarin kunnen scores worden bijgehouden, staat aangegeven wie de tikker is en hoe lang de speeltijd nog bedraagt.

Vervolgens moeten de deelnemers in de echte wereld op jacht naar elkaar. "Wanneer je iemand hebt getikt, moet je de rest van de groepsleden een foto sturen ter bewijs", legt Van den Bovenkamp uit.

Cheats

Taggy hoopt geld te verdienen met het in-app verkopen van 'cheats'. "Daarmee kun je op basis van GPS zorgen dat je buutvrij bent in je eigen huis. Of de locatie van een van je tegenstanders opvragen."

Via de site kunnen investeerders aandeelhouder worden in de app. Indien deze in productie gaat delen zij in de winst. Tot nu toe werd in negen dagen ongeveer een derde van het streefbedrag binnengehaald. Eerder werden via SellanApp 36 andere apps gefinancierd.