Het nieuwe beleggingsfonds GameOn moet de snelgroeiende gamesector in Nederland stimuleren.

GameOn is een publiek-privaat initiatief. Overheid en investeerders steken om te beginnen gezamenlijk 10 miljoen euro in het beleggingsfonds, dat dit kwartaal nog gelanceerd wordt. Verdere financieringsrondes zijn gepland voor volgend jaar.

Het fonds gaat investeren in startups binnen de gamesindustrie met vernieuwende ideeën. GameOn richt zich op jonge ondernemers uit Nederland en het buitenland, die plannen hebben zich in Nederland te vestigen.

De gamesector maakt onderdeel uit van de topsector creatieve industrie. De negen topsectoren die in Nederland zijn aangewezen, krijgen extra aandacht van de overheid. Het topsectorenbeleid is erop gericht sectoren waarin Nederland wereldwijd uitblinkt verder uit te bouwen.

"Het ontwikkelen van computergames is een groeiende bedrijfstak die ons land nog volop kansen biedt. Nederland staat wereldwijd terecht bekend als land dat creativiteit en innovatie met hoofdletters schrijft", zegt premier Mark Rutte over GameOn.

Het nieuwe beleggingsfonds is opgericht door een groep succesvolle ondernemers met vijftig jaar ervaring in de gamesindustrie.

"We hebben een enorme groep getalenteerde en creatieve ontwerpers in Nederland, die over het algemeen hard werken om hun huur te kunnen betalen. We moeten met name leren van en voortbouwen op onze kennis over 'game monetization'", aldus mede-oprichter Reinout te Brake.