De Amsterdamse startup Buzzoek is op zoek naar vers kapitaal via crowdfundingplatform Leapfunder.

De onderneming maakt het voor winkeliers mogelijk met behulp van NFC-passen, zoals de OV-chipkaart en de bibliotheekpas, een eigen bonussysteem in te voeren. NFC staat voor 'near field communication', een technologie die gegevens tussen twee chips kan overbrengen.

De startup houdt de komende maanden een proef in een aantal koffiebars in Amsterdam en Utrecht. Klanten kunnen hier met hun OV-chipkaart inchecken bij een Buzzoek-apparaat en zo sparen voor een gratis koffie.

Buzzoek, een combinatie van 'buzz' en 'bezoek', hoopt met de nieuwe investeringsronde tussen de 75.000 en 100.000 euro op te halen. De teller staat nu op 25.000 euro.

Startupbootcamp

In een vorige investeringsronde haalde het bedrijf 97.000 euro op. In januari wil Buzzoek nog een financieringsronde voor ongeveer een miljoen euro openen tijdens zijn deelname aan de groeiversneller Startupbootcamp.

Vorige week werd bekend dat het bedrijf in de finale is beland van de internationale innovatiewedstrijd CODE-n.

In maart wordt duidelijk of Buzzoek de eindzege behaalt. Het bedrijf moet het onder meer opnemen tegen de Nederlandse startups Genealice, Science Rockstars en Synerscope.

Lees meer over startups