Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon is dicht bij een overname van online tv-dienst OnCue, een startup van moederbedrijf Intel.

Dat zeggen bronnen zaterdag tegen nieuwsbureau Bloomberg.

De bekendmaking van de overname zou volgende week al kunnen gebeuren. Volgens ingewijden lopen de gesprekken tussen de partijen al zeker vanaf oktober.

Intel maakte begin dit jaar bekend OnCue te willen verkopen, in plaats van te investeren en de startup zelf te ontwikkelen.

Verizon, het een na grootste telecombedrijf in de Verenigde Staten, wil OnCue gebruiken als aanvulling op zijn bestaande TV-diensten.

Concurrentie

Volgens Bloomberg zou de aankoop de Amerikaanse televisiesector flink kunnen opschudden, doordat kabelmaatschappijen en satellietbedrijven er geduchte concurrentie bij krijgen.

OnCue is speciaal ontwikkeld voor elk soort snelle internetverbinding, waardoor tv kijken niet meer gebonden is aan fysieke internetkabels.

In november zou Intel OnCue voor 500 miljoen dollar (370 miljoen euro) van de hand willen doen. In diezelfde maand zou Liberty Global, moederbedrijf van UPC, interesse getoond hebben voor OnCue.