Boekingssite Treatwell probeert met een miljoeneninvestering de grootste boekingssite van de beautybranche te worden.

Hoewel de site pas sinds oktober in de lucht is, hebben de oprichters nu al internationale ambities.

Consumenten kunnen via het platform een kapper, nagelstudio of massagesalon in de buurt vinden en rechtstreeks een behandeling boeken. In de eerste twee maanden kon de site een paar duizend reserveringen bemiddelen. 

De vier oprichters hebben de startup in eerste instantie zelf gefinancierd met 1 miljoen euro. Maar ze willen verder groeien.

Daarom is de startup bezig een grote investering van 3 tot 5 miljoen euro binnen te halen. Volgens het bedrijf heeft een pan-Europese durfkapitalist interesse getoond. 

De startup is al de grens over gegaan. Er is inmiddels een Duitse afdeling opgericht. Begin 2014 gaat het bedrijf in Duitsland van start. Het is nog niet duidelijk welke Duitse stad als eerst aan de beurt is.

Meer steden

Maar ook in Nederland probeert Treatwell te groeien. De startup begon met behandelingen in Amsterdam. Daarna volgden Rotterdam, Den Haag en Utrecht. 

Binnenkort worden ook Breda, Eindhoven, Haarlem, Leiden en Groningen aan dat rijtje toegevoegd. Inmiddels kunnen bezoekers uit ruim 350 salons en studio's kiezen. Bij de start ging het nog om tweehonderd zaken.

Lokale ondernemers

Treatwell heeft niet alleen consumenten in het vizier. Het bedrijf probeert naar eigen zeggen lokale beautyondernemers, zoals bijvoorbeeld barbiers en waxbars, te steunen. Die zouden na hun aanmelding profiteren van de gezamenlijke marketing van het platform. 

Salons en studio's zouden op deze manier ook makkelijker via zoekmachines gevonden kunnen worden. Bovendien kunnen klanten hun mening over de behandeling achterlaten en daarmee potentiële klanten over de streep trekken. 

Het platform laat alleen bedrijven toe die van tevoren beoordeeld zijn. Treatwell let daarbij op de hygiëne en klantvriendelijkheid. 

Ervaring

Achter de startup zit een team van vijf mannen. Een aantal van hen had al ervaring met online bestellingen en boekingen.

Zo was bestuursvoorzitter Laurens Groenendijk ooit oprichter van bestelsite Just-eat.com. En Erik Wienk functioneerde eerder als financiële topman bij hotelsite Booking.com

Lees meer over het starten van een eigen bedrijf