Het Britse bedrijf achter de taxibestelapp Hailo wil ook in Nederland een app lanceren.

Dat zegt bestuursvoorzitter Jay Bregman tegen Sprout.nl

De app moet het aanhouden van een taxi makkelijker maken. Hailo is in 2011 in Londen gelanceerd en functioneert inmiddels in zestien steden. Eerder dit jaar kon het bedrijf de stad New York aan dit lijstje toevoegen. 

"Ik snap niet waarom onze concurrenten de Nederlandse markt hebben laten liggen. Het is qua omvang een belangrijke markt voor ons", meent de ondernemer. Hij ziet naar eigen zeggen grote kansen in Nederland, omdat er veel afzonderlijke taxibedrijven zijn.

Interessant

Sinds de liberalisering van de taximarkt in 2000 kan iedereen met de juiste kwalificaties een vergunning aanvragen. Dat maakt de Nederlandse markt interessant, vindt Bregman.

"Als je in Amsterdam bent is het voor toeristen bijvoorbeeld verwarrend dat er zo veel verschillende namen zijn", legt de bestuursvoorzitter uit. Hij wil daar op inspringen met één landelijke app.

Amsterdam en Utrecht liggen wat de bestuursvoorzitter betreft voor de hand als steden om de app te lanceren. Maar hij denkt dat het daar niet bij zal blijven.

Van start

De ondernemer verklapt niet wanneer Hailo naar Nederland komt. In elk land gebruikt Bregman teams van lokale chauffeurs die trainingen geven. "Zodra we in Nederland ook de juiste mensen gevonden hebben, kunnen we hier van start."

In Nederland zijn al een aantal taxi-apps gelanceerd, zoals Cabster van vervoersbedrijf Connexxion en Uber van een Amerikaanse aanbieder van luxe taxiritten.

Lees meer over het starten van een eigen bedrijf