AMSTERDAM - De Noorse schaatsploeg is opnieuw getroffen door een bagagefout. Door een fout in de bagageafhandeling op de luchthaven van Calgary zijn de schaatsen van de Noren op het vliegveld blijven liggen. De ploeg van coach Peter Mueller kan zich door de bagageblunder niet optimaal voorbereiden op de WK afstanden in Salt Lake City.

Het toernooi in de Olympic Oval begint donderdag en duurt tot en met zondag. Of de koffers met daarin het schaatsmateriaal op tijd arriveren in Salt Lake is vooralsnog onduidelijk. Tegenover De Telegraaf verklaarde Mueller dat het "twee tot drie dagen duurt alvorens bagage vanuit Calgary naar Salt Lake wordt nagebracht."

Hogere macht

Het is de tweede keer in een week tijd dat de Canadese luchthaven blundert met de bagage van de Noren. Toen de Noorse equipe van een trainingskamp in Salt Lake afreisde naar Canada voor de finale van de ISU World Cup overkwam hen hetzelfde. "Blijkbaar is er een hogere macht die ons dwarszit", aldus Mueller in De Telegraaf.

Nederland

De Nederlandse equipe is zonder bagageproblemen afgereisd naar Salt Lake. Sven Kramer en Ireen Wüst zijn voor Nederland de grootste kanshebbers op goud in Salt Lake.

Deelnemers mannen

500 meter: Jan Smeekens, Erben Wennemars, Jan Bos
1000 meter: Erben Wennemars, Beorn Nijenhuis, Simon Kuipers
1500 meter: Erben Wennemars, Jan Bos, Simon Kuipers
5000 meter: Sven Kramer, Carl Verheijen, Wouter Olde Heuvel
10.000 meter: Sven Kramer, Carl Verheijen, Brigt Rykkje

Deelnemers vrouwen

500 meter: Margot Boer, Annette Gerritsen, Sanne van der Star
1000 meter: Margot Boer, Annette Gerritsen, Ireen Wüst
1500 meter: Ireen Wüst, Paulien van Deutekom, Marja Vis
3000 meter: Renate Groenewold, Ireen Wüst, Paulien Van Deutekom
5000 meter: Renate Groenewold, Marja Vis, Gretha Smit