VALENCIA - David Navarro heeft woensdag zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag tijdens de massale vechtpartij na het duel tussen zijn club Valencia en Inter (0-0). Spelers en begeleiders gingen kort na het eindsignaal massaal met elkaar op de vuist.

Wisselspeler Navarro rende van de bank af het veld in om een klap uit te delen aan Nicolas Burdisso (Inter), die had geschopt naar Carlos Marchena (Valencia). Na die klap begon er een Italiaanse klopjacht op Navarro. "Ik heb mij nog nooit zo gedragen en ik denk dat mijn familie erg teleurgesteld in mij zal zijn. Ik schaam mij en heb erg veel spijt over wat ik heb gedaan. Het zal nooit meer gebeuren. Maar toen ik zag dat Marchena werd aangevallen, sloegen bij mij de stoppen door."

Neus

De voetbalbond UEFA stelt een onderzoek in naar de zaak. Beide clubs moeten op 22 maart voor de tuchtcommissie verschijnen. De commissie komt dan al bij elkaar naar aanleiding van de problemen met supporters tijdens het duel tussen Manchester United en Lille.

Volgens Inter-coach Roberto Mancini heeft Navarro met zijn klap de neus van Burdisso gebroken. "Ik houd er rekening mee dat ik gestraft zal worden. Iedere straf die ik krijg zal ik accepteren", aldus Navarro. De vechtpartij werd ook in de catacomben nog voortgezet. De woedende spelers van Inter probeerden Navarro tot in de kleedkamer te volgen. De beveiliging greep wel in, maar het duurde enige tijd voordat de zaak onder controle was.