AMSTERDAM - Bernd Schuster ziet een overstap naar Real Madrid wel zitten. In de Spaanse media circuleert zijn naam steeds vaker als opvolger van Fabio Capello, die mogelijk op korte termijn zijn functie als hoofdcoach bij de Koninklijke neerlegt.

"Real? Waarom niet?", stelde de huidige oefenmeester van Getafe dinsdag.

Schuster, wiens naam onlangs ook in verband werd gebracht met Bayern München, liet zich dinsdag ontglippen dat hij 'waarschijnlijk' in beeld is bij Real. De voormalige middenvelder van de Madrilenen wilde verder niet ingaan op de geruchtenstroom. In Madrid ligt de vorige zomer aangestelde Capello de laatste weken onder vuur omdat de miljoenenploeg ook dit seizoen onder de maat presteert.

Getafe

De 48-jarige Schuster heeft bij Getafe nog een contract tot de zomer van volgend jaar. De trainer mag echter vertrekken als een topclub zich voor hem meldt. Schuster behaalt de afgelopen twee seizoenen opvallend goede resultaten met de bescheiden Spaanse club.

Aartsvijand

De Duitser voetbalde in zijn loopbaan voor zowel Real Madrid als FC Barcelona. Hij stapte in 1988 tot grote woede van de Barça-fans na acht seizoenen over naar de aartsvijand in Madrid. Daar verbaasde Schuster vriend en vijand door twee jaar later naar stadgenoot Atlético Madrid te verkassen.