AMSTERDAM - PSV is vergeten John de Jong dit seizoen aan te melden voor de Champions League, meldt Voetbal International dinsdag.

Trainer Ronald Koeman had de van een blessure herstelde De Jong al bij de groep gehaald voor het duel met Arsenal, maar moet de middenvelder nu thuislaten.

John de Jong stond twee jaar aan de kant vanwege een ernstige blessure aan zijn knie. Na een succesvolle rentree, maandagavond met de beloften van PSV, leek niets een terugkeer van de aanvallende middenvelder in de weg te staan. Door de administratieve fout kan De Jong zich nu richten op het volgende competitieduel, zondag tegen Excelsior.

Van Nistelrooy

Het is niet de eerste keer dat de Eindhovense club een dergelijke fout maakt. Voor het seizoen 2000/2001 vergat de club Eric Addo en Ruud van Nistelrooy in te schrijven voor het UEFA Cup-toernooi.

Andere spelers

De hardnekkige blessure van De Jong is er debet aan dat zijn club hem niet op de lijst heeft geplaatst. "Omdat John de Jong op dat moment nog geblesseerd was, kozen we ervoor om andere spelers op de lijst te plaatsen", zei technisch manager Stan Valckx op de clubsite over het voorval.

De club kreeg ook recent nog de mogelijkheid De Jong in te schrijven, maar hield de positie vrij voor een spits die de club graag aan had willen trekken. " Toen dat uiteindelijk niet is doorgegaan hebben we De Jong over het hoofd gezien", aldus Valckx.