AMSTERDAM - Mauro Rosales vertrekt toch naar River Plate. De transfer van de Ajacied, waarover lange tijd onduidelijkheid bestond omdat de Argentijnse club niet aan de financiële verplichtingen kon voldoen, is zondag alsnog bekrachtigd.

Bekijk video

Dat heeft technisch directeur Martin van Geel bevestigd. Rosales nam maandagochtend afscheid van de selectie van Ajax en stapt dinsdagmiddag op het vliegtuig naar Buenos Aires.

De transfer van de 26-jarige Rosales werd de afgelopen weken steeds uitgesteld omdat River Plate niet in staat was een bankgarantie voor de transfer te overleggen. Zondag voldeed de club alsnog aan alle eisen. De club uit Buenos Aires had bij de Argentijnse voetbalbond uitstel van de transferperiode aangevraagd om de aanvaller in te lijven. Deze in Europa niet toegestane uitzondering zorgde bij de transfer voor veel verwarring.

Leonardo

Ajax wilde aan de transfer meewerken omdat die de beste oplossing voor Rosales zou zijn. De Amsterdammers hebben niet overwogen de rechterspits toch te behouden nadat Leonardo zondag een zware knieblessure opliep. "We hebben voldoende spelers om dit op te vangen", stelt Van Geel.

Olympisch goud

Rosales, die tweeënhalf jaar geleden olympisch goud behaalde met Argentinië, werd als groot talent van Newell's Old Boys naar Amsterdam gehaald. Hij kon de verwachtingen als rechterspits echter nooit volledig waarmaken. Dit seizoen verloor de aanvaller zijn basisplaats aan de Belg Tom de Mul. Rosales speelde 63 competitiewedstrijden voor Ajax, waarin hij zes keer scoorde.

River-trainer Daniel Passarella stelde vrijdag al dat de komst van Rosales definitief was afgerond en dat de nieuwe aanwinst zich deze week op de training zou melden. De komst van Rosales naar River Plate was een persoonlijke wens van de oefenmeester.