EINDHOVEN - PSV kan woensdagavond in de Champions Leaguewedstrijd tegen Arsenal geen beroep doen op verdedigers Manuel da Costa en Jan Kromkamp.

Da Costa heeft een zware keelontsteking en koorts. Kromkamp heeft te veel last van een hamstringblessure die hij afgelopen weekeinde opliep in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Door de blessures is de spelersgroep van de Eindhovenaren opnieuw flink uitgedund. Naast Da Costa en Kromkamp ontbreken ook Michael Reiziger en Patrick Kluivert. Eduardo Alcides is niet speelgerechtigd in de Champions League.

Marcellis

Om toch tot een selectie van achttien spelers te komen voegt trainer Ronald Koeman Dirk Marcellis en John de Jong toe aan zijn spelersgroep.

Koeman

Koeman maakte zich maandag niet al te veel zorgen over de deplorabele staat van zijn selectie. "We hebben geen grote groep tot onze beschikking", aldus de trainer. "Maar het elftal dat speelt kan nog steeds voor een verrassing zorgen. Daarbij moet Arsenal woensdag scoren én moeten ze een goal zien te voorkomen. Ik ben benieuwd of ze daar mee kunnen omgaan."

Koeman zei dat hij Kromkamp en Da Costa ook uit voorzorg thuislaat. "Misschien had ik het risico met Kromkamp durven nemen als dit de laatste wedstrijd van het seizoen was geweest. Maar we moeten de komende week ook kampioen worden."

Vaatdoek

"Da Costa heeft een heel zware keelontsteking. We willen niet dat hij anderen aansteekt. Daarbij; als woensdag de koorts weg is, is hij waarschijnlijk zo slap als een vaatdoek. Als we woensdag iets willen, moet iedereen honderd procent fit zijn. Alleen dan hebben we een kans."

Arbiter

De return in de achtste finale van de Champions League in Londen staat onder leiding van Alain Hamer. De 41-jarige arbiter uit Luxemburg is al vanaf 1993 op het Europese podium actief. Hij floot nog nooit eerder een wedstrijd van de landskampioen uit Eindhoven.

PSV verdedigt in het dit seizoen geopende Emirates-stadion een voorsprong van 1-0. De Eindhovenaren kunnen zich bij de laatste acht van de Champions League scharen.