KUURNE - In de Omloop Het Volk kwam hij nog net tekort, maar zondag pakte Tom Boonen dan toch zijn eerste aansprekende prijs van dit seizoen.

De uitgetreden wereldkampioen sprintte in Kuurne-Brussel-Kuurne zonder veel weerstand naar de winst. "Ik was niet eens echt goed", waarschuwde hij zijn concurrenten alvast.

Monumenten

Boonen wil zijn seizoen rustig opbouwen en pas begin april - als de wielermonumenten Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op het programma staan - pieken. Tot die tijd mogen ploeggenoten desgewenst hun kans grijpen. Dat had zondag Sebastien Rosseler kunnen zijn die deel uitmaakte van een negenkoppige vluchtgroep.

Daarin reed ook de Nederlander Matthé Pronk, die het samen met de Belg Preben van Hecke het langst volhield. Pas twee kilometer voor de streep moest het duo zich gewonnen geven, waarna de Boonen-trein zich op kop nestelde.

Speels

Eerst voerde Steven de Jongh het tempo op, daarna nam Gert Steegmans het commando van de Nederlander over. "Dat deed hij perfect", vond Boonen. "Gert had van mij vandaag ook voor de zege mogen sprinten, maar hij gaf aan dat hij zich daar niet goed genoeg voor voelde."

Dan moest Boonen de klus zelf maar klaren. Het gebeurde met speels gemak. De Duitser Marcel Sieberg en de Belgische baanrenner Iljo Keisse bleven nog het dichtst in zijn buurt. Skil-renner Kenny van Hummel (zesde) was de beste Nederlander. "Gert heeft de sprint perfect voorbereid. Hij is gebouwd voor mij, we kunnen op dezelfde fiets uit de voeten. Ik zal zeker nog eens voor hem de sprint aantrekken", aldus Boonen.