GRONINGEN - FC Groningen was zaterdagavond met 3-1 te sterk voor NAC Breda. De bezoekers wisten na rust nog wel de openingstreffer van Mark-Jan Fledderus goed te maken via aanvoerder Edwin de Graaf, maar treffers van Erik Nevland en Koen van de Laak beslisten het duel in Gronings voordeel.

NAC Breda beëindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Mike Zonneveld.

Excelsior

Excelsior heeft zaterdagavond in de strijd tegen degradatie drie belangrijke punten behaald. De Rotterdammers wonnen met 3-2 bij Vitesse, dat sinds 21 januari geen competitiewedstrijd meer heeft gewonnen en de ambities op het behalen van UEFA-bekervoetbal zo langzamerhand moet vergeten.

Danko Lazovic bracht de thuisclub na een kwartier spelen aan de leiding. Na ruim een uur bracht Johan Voskamp beide partijen op gelijke hoogte. Aanvoerder Ruud Knol zette Vitesse andermaal op voorsprong. Maar in de slotfase bezorgden Eldridge Rojer en Andwele Slory de bezoekers de eerste uitzege van het seizoen.

Willem II

Willem II en Sparta zijn zaterdagavond in Tilburg niet verder gekomen dan 0-0. Willem II verdiende een zege maar ging veel te slordig met de kansen om.