LONDEN - Manchester United heeft zaterdag in de extra tijd én met een man minder van Liverpool gewonnen. Invaller John O'Shea maakte in de uitwedstrijd de winnende en enige treffer (0-1). De verdediger kon van dichtbij intikken nadat Liverpool-keeper José Reina een vrije trap pareerde.

De rode kaart was voor Paul Scholes die in de 86e minuut een slaande beweging maakte naar Liverpool-speler Xabi Alonso. Keeper Edwin van der Sar was wederom een van de uitblinkers bij Manchester United.

Koploper Manchester staat nu twaalf punten voor op Chelsea, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld en zaterdagavond op bezoek gaat bij Portsmouth. Nummer drie Liverpool volgt op negentien punten van Manchester.

Lucky

United-trainer Alex Ferguson noemde de overwinning 'lucky'. Ook vorige week scoorde zijn team het winnende doelpunt in de laatste minuten van de wedstrijd. "Je hebt een beetje geluk nodig om een kampioenschap te winnen. En dat hebben we zeker gehad de afgelopen twee weken."

Toch zijn er ook tegenslagen bij ManUnited. De koploper moet het de komende drie wedstrijden zonder de geschorste Scholes doen.

Wayne Rooney raakte zaterdag aan zijn knie geblesseerd en mist misschien de Champions League-wedstrijd tegen Lille komende week.

Arsenal

Arsenal, komende week tegenstander van PSV in de Champions League, won zaterdag de thuiswedstrijd tegen subtopper Reading met 2-1. Vlak na rust scoorde Gilberto Silva uit een strafschop. Cesar Julio Baptista maakte in de 61e minuut de 2-0. Arsenal-voetballer Francesc Fabregas redde de eer voor Reading door in de laatste minuten de bal in eigen doel te koppen.

Thierry Henry speelde niet mee bij Arsenal. De aanvaller doet woensdag wegens een blessure waarschijnlijk ook niet mee tegen PSV. De Eindhovenaren verdedigen in Londen een 1-0 voorsprong in de achtste finale.

Newcastle

Newcastle United heeft het laatste competitieduel voor de ontmoeting met AZ in de achtste finales van de UEFA-beker niet kunnen winnen. Het elftal van trainer Glenn Roeder bleef zaterdag in eigen stadion steken op een gelijkspel (0-0) tegen Middlesbrough.

Newcastle United staat na 28 wedstrijden in de middenmoot van de Premier League met 37 punten. Het merendeel van die punten (25) behaalden 'The Magpies' in thuiswedstrijden. AZ gaat donderdag eerst op bezoek in Newcastle. De return is een week later op 15 maart.