SAKHIR - Ferrari is helemaal klaar voor de start van het nieuwe Formule1-seizoen. Felipe Massa was ook op de allerlaatste testdag voor de eerste race in Australië de snelste rijder. De Braziliaan was bijna een halve seconde sneller dan het Renault-duo Kovalainen-Fisichella.

"In de F1 volstaat een betrouwbare en consistente wagen niet. Je moet ook over de nodige snelheid beschikken en onze wagen heeft het allemaal." Met deze enthousiaste woorden duwde Felipe Massa zijn Ferrari-team in de favorietenrol voor de eerste race in Australië. De resultaten van de allerlaatste testsessie deze winter lijken de Braziliaan alvast niet tegen te spreken. Massa domineerde de tweede testweek in Bahrein immers compleet.

Net als de twee voorbije dagen toonde Massa zich ook op donderdag een halve seconde te snel voor de concurrentie. Die kwam deze keer vooral van Renault. Debutant Heikki Kovalainen reed de tweede tijd. Teamgenoot Giancarlo Fisichella werd derde en was daarme de tweede Ferrari van Kimi Raïkkönen te snel af. De aanpassingsperiode van de Finse ex-McLarenrijder is duidelijk nog niet afgelopen.

Wereldkampioen Fernando Alonso lijkt de overstap naar McLaren wel goed te hebben verteerd. De Spanjaard was teamgenoot De La Rosa te snel af, maar was net niet snel genoeg om de vierde plaats van Raïkkönen af te snoepen. McLaren koos op de laatste testdag wel duidelijk voor kwantiteit in plaats van snelheid. Alonso legde op de laatste testdag namelijk nog 113 rondjes af.

Zorgen

Enkele teams verlaten Bahrein ongetwijfeld met heel wat meer zorgen dan de topteams. BMW-Sauber beschikt over een snelle wagen, maar op de laatste testdag werd duidelijk dat de wagen nog steeds niet betrouwbaar genoeg is. Bij Red Bull Racing is de situatie dan weer net omgekeerd. De betrouwbaarheid van de RB3 valt best mee, maar de wagen van topontwerper Newey mist snelheid. Dat maakte Toro Rosso rijder Scott Speed nog maar eens duidelijk.

De jonge Amerikaan was met de STR2 (eigenlijk een aangepaste versie van de oude Red Bull wagen) sneller dan RBR rijders Coulthard en Webber. Zorgen dus voor Red Bull, maar ook voor Toyota. Hun TF107 lijkt voorlopig enkel in staat om de strijd met de achterhoede aan te gaan.

Met uitzondering van enkele laatste systeemtests wordt er vanaf nu niet meer getest. Het nieuwe F1-seizoen start op 18 maart in het Australische Melbourne.