MELBOURNE - De laatste nog actieve Nederlandse tennisspeelster in de Australian Open te Melbourne, Anousjka van Exel, werd zaterdag uitgeschakeld.

Anousjka van Exel en haar Roemeense partner Andre Vanc redden het niet in de tweede ronde dubbelspel tegen de Spaanse Conchita Martinez en de Russin Nadia Petrova: 2-6 6-4 1-6. Martinez en Petrova waren achtste geplaatst. Van Exel speelde met een gelegenheidspartner.

Suppport

Alle Nederlandse tennisfans die tijdens de eerste week van de Australian Open de enkelspelen van de mannen hadden gevolgd, moedigden zaterdag Anousjka van Exel uit Heerhugowaard hartstochtelijk aan tijdens het dubbelspel vrouwen. De 28-jarige Van Exel had in haar toernooien in verre windstreken nooit zoveel support bij haar tennisspel. Het hielp. Na de verloren eerste set, begon het te lopen en wonnen zij de tweede set. De 30-jarige Conchita Martinez, in 1994 winnares van Wimbledon, werd wanhopig van de rake volleys van de onbekende Noord-Hollandse aan het net.

In de derde set was de betovering voorbij. Martinez kreeg zichzelf in de greep en Petrova ging zuiverder retourneren. Van Exel en Vanc verloren in de beslissende set kansloos. Het bereiken van de tweede ronde was voor hen al een succes. Van Exel, die in het enkelspel in de eerste ronde kwalificatie werd uitgeschakeld, hield in totaal 6000 euro over aan de Australian Open.