RIJSWIJK - De Rabobankploeg dreigt dit jaar de Tour de France te missen. Als de ploeg volgende week niet aan de start van Parijs-Nice verschijnt dan zijn de wielrenners niet welkom, zegt Tourdirecteur Patrice Clerc in De Telegraaf.

Het draait allemaal om een conflict tussen de Internationale wielerbond UCI en wielerorganisator ASO. De UCI riep alle ProTour-ploegen onlangs op Parijs-Nice te boycotten nadat Unibet.com de toegang tot de door ASO georganiseerde de wielerkoers Parijs-Nice was geweigerd.

Vergadering

De ProTour-ploegen hebben voor vrijdag een vergadering in Brussel belegd om tot een gezamenlijk standpunt te komen. De Clerc beweert echter dat de meeste teams hem al hebben verzekerd geen gehoor te geven aan de oproep van de UCI.

De UCI en ASO hebben een slepend conflict over de invulling van de ProTour. Nadat de gesprekken op een dood spoor waren beland dreigde de UCI zonder de grote wielerkoersen als Parijs-Nice, Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Tours verder te gaan.