AMSTERDAM - Dick Advocaat heeft woensdag met Zenit Sint Petersburg een 3-2 nederlaag geleden tegen ADO Den Haag. Advocaat bereidt zich met zijn Russische ploeg in Nederland voor op de nieuwe competitie en speelde in Den Haag een oefenduel met de club waar hij ooit zijn spelersloopbaan begon.

ADO kwam binnen een kwartier op voorsprong tegen Zenit door een goal van Eljero Elia. Drie minuten later profiteerde Andrey Arshavin eindelijk van de vele misverstanden in de Haagse verdediging en zette de 1-1 voor de ploeg van Advocaat op het scorebord.


Foto: Els Bax | Dick Advocaat maakte voorafgaand aan de ontmoeting met ADO een strandwandeling met zijn selectie en technische staf

Trainer Lex Schoenmaker stuurde na rust veel jonge spelers en bankzitters bij ADO het veld in. Zenit leek daar snel van te profiteren door in de 49e minuut een 2-1 voorsprong via Arshavin te nemen.

Haags kwartiertje

Kort nadat Arshavin de kans op zijn derde treffer uit een strafschop verprutste, scoorde invaller Mark de Vries de gelijkmaker. Het Haagse kwartiertje werd in ere hersteld, Aleksandar Rankovic bracht de thuisclub vlak voor tijd de zege.

Schorsing

Den Haag kan de komende wedstrijden niet beschikken over Mark de Vries. De speler kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart van zondag in het duel met Feyenoord een schorsing van drie duels opgelegd, waarvan één voorwaardelijk. Dit meldt de Haagse club op de website.