AMSTERDAM - FC Barcelona heeft zich ten koste van Real Zaragoza geplaatst voor de halve finale van de Copa del Rey. De Catalanen verloren vier weken geleden de thuiswedstrijd nog met 1-0, maar in Zaragoza maakten ze de schade goed. Dankzij treffers van Xavi Hernandez en Andres Iniesta in het eerste halfuur won de ploeg van coach Frank Rijkaard met 2-1.

Toen Andres D'Alessandro halverwege de tweede helft rood kreeg, leek het doek voor Zaragoza definitief te zijn gevallen. Door een aansluitingstreffer van Gerard Pique kwam er toch nog een spannende slotfase, maar Zaragoza wist niet meer te scoren. Door het aantal uitdoelpunten bekert Barcelona verder.

Sevilla

De stadsderby tussen Real Betis en Sevilla haalde het eindsignaal niet. Bij een 1-0 voorsprong voor Sevilla werd de wedstrijd na een uur spelen gestaakt toen Juande Ramos buiten bewustzijn raakte toen een fles vanuit het publiek gegooide tegen hem aan werd gegooid. De trainer van Sevilla werd met een brancard naar de catacomben gebracht, waar de schade bleek mee te vallen.

Deportivo la Coruña en Getafe verzekerden zich van een plaats bij de laatste vier. Deportivo, dat de thuiswedstrijd al met 4-1 had gewonnen, schakelde na een 1-1 gelijkspel in de return tweededivisionist Real Valladolid uit. Getafe verloor met 1-0 van Osasuna, maar had eerder in Madrid met 3-0 gewonnen.