SAKHIR - De Formule 1 maakt zich op voor een nieuwe strijd tussen Ferrari en McLaren in 2007. Ook op de tweede testdag in Bahrein vochten beide teams om de snelste rondetijd. Uiteindelijk trok Ferrari-rijder Felipe Massa opnieuw aan het langste eind. De Braziliaan was bijna een halve seconde sneller dan de McLaren van debutant Lewis Hamilton.

Net als op dinsdag toonde Felipe Massa zich dus alweer de snelste rijder in zijn Ferrari. De Braziliaan reed een sterke 1:30.640 op de klokken en onderstreept zo nog maar eens de ambitie van Ferrari. Toch kan het Italiaanse team nog niet op zijn lauweren rusten. De F2007 van Massa kreeg woensdag nog met enkele technische foutjes af te rekenen. Maar dat was ook het geval voor hun belangrijkste rivaal: McLaren.

De hydraulica van de MP4-22 werkte niet naar behoren en dus was Lewis Hamilton een halve seconde trager dan Massa. Het Britse team deed woensdag overigens heel opvallend geen beroep op wereldkampioen Fernando Alonso. De Spanjaard was wel aanwezig in Bahrein, maar moest zijn wagen afstaan aan landgenoot Pedro De la Rosa. De McLaren-testrijder reed de vierde tijd achter Kimi Raïkkönen.

Beterschap bij Renault

Achter Ferrari en McLaren toonde Renault zich woensdag 'best of the rest'. Giancarlo Fisichella reed de vijfde tijd. De Italiaan moest overigens het meeste tewtwerk voor zijn rekening nemen binnen het Franse team. teamgenoot Heikki Kovalainen moest wachten tot zijn R27 weer rijvaardig was en kwam pas laat in de namiddag nog even in actie. De Fin reed wel een mooie zesde tijd.

De grootste verrassing kwam echter van Toro Roso. Tonio Liuzzi reed zijn STR2 naar de negende tijd en was nauwelijks trager dan de BMW-Sauber van Nick Heidfeld (7de) en Jenson Button (8ste). De Italiaan was bovendien een halve seconde sneller dan de nieuwe wagen van zusterteam Red Bull Racing. Ook de Toyota TF107 stelde weer teleur.

De testsessie in Bahrein eindigt op donderdag. Het is de laatste test voor de start van het nieuwe seizoen op 18 maart in Australië.