ROME - De Italiaanse voetbalclub AS Roma heeft kostbare punten verspeeld in de Serie A. Door het 2-2-gelijkspel bij Chievo Verona kwam het woensdag nauwelijks dichter in de buurt van de fiere koploper Internazionale. Roma blijft tweede met 53 punten, dertien minder dan Inter, dat woensdagavond nog verder kan uitlopen als het weet te winnen van Udinese.

AS Roma moest nog hard werken voor het punt. Verona kwam namelijk 2-0 voor door doelpunten van Erjon Bogdani en Franco Semioli. Aanvoerder Francesco Totti behoedde Roma uiteindelijk voor verlies door twee keer te scoren. Totti is met zestien doelpunten topscorer in de Serie A.

Palermo, de nummer drie in de rangschikking, hield thuis AC Milan op 0-0. Kaka miste een strafschop voor Milan en Ronaldo schoot een keer op de lat. Lazio Roma behield de vierde plaats door een 3-1-zege op Catania.

Supportersgeweld

Acht wedstrijden werden woensdagmiddag al afgewerkt in de Serie A. De duels waren met opzet vervroegd om supportersgeweld zoveel mogelijk te voorkomen. De maatregel was nog een gevolg van de rellen begin februari bij het Siciliaanse duel tussen Catania en Palermo, waarbij een politieman om het leven kwam.