AMSTERDAM - Justine Henin heeft in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Doha moeizaam gewonnen van Alicia Molik. De als eerste geplaatste Belgische won in twee sets: 6-2, 7-6 (9) en plaatste zich hiermee voor de kwartfinale van het toernooi in Qatar.

Daarin speelt Henin tegen de Zwitserse Patty Schnyder (5), die eerder op de dag in twee sets won van de Spaanse Anabel Medina Garrigues: 6-3, 6-4.

De eerste set ging vrij eenvoudig naar Henin, maar in de tweede set herstelde Molik zich. De als achtste geplaatste Australische kwam met 5-2 voor in de tweede set en kreeg twee setpoints. Die verzilverde ze niet en Henin begon aan een inhaalrace. In de spannende tiebreak trok de nummer twee van de wereld aan het langste eind. Op haar vierde matchpoint sloeg ze toe. Molik wist in haar carrière nog niet een keer van de Belgische te winnen.

Reeks

Henin is aan een goede reeks bezig in het Midden-Oosten. Zondag won de Belgische al het toernooi in Dubai door de Française Amélie Mauresmo in twee sets te verslaan.

Het 1,34 miljoen dollar gedoteerde toernooi in Doha werd vorig jaar gewonnen door de Russische Nadia Petrova. Zij versloeg toen in de finale Amélie Mauresmo.