AMSTERDAM - Rafael Nadal heeft na een maand afwezigheid in het tenniscircuit een goede return gemaakt. De nummer twee van de wereld versloeg de Cyprioot Marcos Baghdatis in drie sets.

Nadal, die het toernooi in Dubai vorig jaar op zijn naam schreef, begon slecht aan de wedstrijd. Hij leverde in de eerste game meteen zijn opslag in en werd later in de set nogmaals gebroken. Baghdatis, die twee weken geleden in Marseille in de finale stond maar vorig week te geblesseerd zou zijn om in Rotterdam te spelen, overklaste de Spanjaard in de eerste set (3-6).

Maar aan het begin van de tweede set verhoogde Nadal het tempo en werd het duidelijk dat de Cyprioot al na de eerste ronde het lucratieve toernooi in Dubai kon verlaten. De Spanjaard won de tweede en derde set simpel met 6-2 en 6-3.

Ritme

Nadal was tevreden over zijn getoonde spel. "Ik had een maand niet gespeeld en dat was te zien in de eerste set. Het koste me wat tijd om het juiste ritme te vinden. Marcos is een goede speler en ik ben blij dat ik de eerste test heb gehaald."

Grote favoriet in Dubai is de Zwitser Roger Federer. De nummer één van de wereld had dinsdag ogenschijnlijk moeite met de Deen Kristijan Pless. Federer had een tiebreak nodig om de eerste set te pakken, verloor de tweede met 6-3 en wist pas in de derde set het verschil te maken met de nummer 112 van de wereld.

Thriller

Robin Soderling wist dinsdag de derde ronde van het toernooi te bereiken. De Zweed versloeg de Slowaak Dominik Hrbaty in twee sets. De eerste set was een ware thriller die uiteindelijk beslist werd in een tiebreak. Pas op het 24ste punt wist Soderling de set naar zich toe te trekken. Hrbaty kon het verlies van de eerste set niet goed verwerken en verloor de tweede set met 6-2.

Woensdagmiddag komt in de tweede ronde de als vijfde geplaatste Tommy Haas nog in actie tegen de Fransman Serra. De als zesde geplaatste Tomas Berdych treft de winnaar van het Rotterdamse ATP-toernooi Mikhail Joezjni.

Woensdagavond komt de nummer één van de wereld weer op de baan. Federer treft in zijn tweede ronde partij Daniele Bracciali. Mocht de Zwitser snel klaar zijn met de Italiaan dan komt ook Rafael Nadal woensdag in actie. Zijn tweede ronde partij staat als laatste wedstrijd gepland op het Centre Court. Nadal moet het opnemen tegen de Rus Andreev.