MAASTRICHT - De Nederlandse kampioenschappen wielrennen worden dit jaar opnieuw in Maastricht gehouden. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Margraten, zo maakte het bestuur van de provincie Limburg woensdag bekend.

Theo Hoex, directeur van de wielerbond KNWU, noemde de aankondiging prematuur. "Het is fijn dat ze dit laten weten, maar voorzover ons bekend is er nog geen overeenstemming tussen TSG, dat de rechten op het kampioenschap bezit, en de betreffende gemeenten. We gaan er trouwens wel van uit dat die er komt. Maar dan nog zal de KNWU eerst moeten zien of het parkoers aan onze eisen voldoet", aldus Hoex.

Gouvernement

In Limburg verwachten ze in ieder geval geen probleem. De wedstrijden worden gehouden op zaterdag 30 juni (neo's en vrouwen) en op zondag 1 juli (eliterenners). Start en finish liggen bij het Gouvernement aan de Maas te Maastricht, werd woensdag tijdens een persconferentie gemeld.

Het provinciebestuur noemde de toekenning van het NK het resultaat van een uitstekende samenwerking tussen alle betrokken partijen, waaronder ook de gemeenten Landgraaf en Dinkelland. Vorig jaar rees er een conflict omdat die laatste twee gemeenten organisator TSG ervan verdachten aan prijsopdrijving te doen. Besloten werd daarop dat Maastricht enerzijds en Landgraaf/Dinkelland aan de andere kant niet tegen elkaar op zouden bieden.

De Stichting Topsportevenementen Maastricht betaalde 100.000 euro aan TSG, dat nog tot en met 2008 de rechten voor het organiseren van de titelstrijd bezit. De provincie Limburg en de gemeenten Maastricht en Margraten investeren gezamenlijk in totaal maximaal 100.000 euro in de organisatiekosten.