ARNHEM - Vitesse overweegt het provinciebestuur van Gelderland voor de rechter te slepen. De noodlijdende Arnhemse club eist van de provincie de toegezegde huurverlaging van bijna drie miljoen euro voor stadion Gelredome wat betreft het seizoen /2002. Vitesse heeft het geld dringend nodig wegens een tekort van 9,2 miljoen euro.

Voorzitter Jos Vaessen van de voetbalclub wil inhoudelijk niet op de zaak ingaan. "We hebben een scherpe brief gestuurd naar de provincie, de zaak is in handen van advocaten. Er is nog geen procedure bezig, die zou er kunnen komen."

De forse huurkosten van het Gelredome zijn een molensteen om de nek van Vitesse. Met de gemeente Arnhem is de club in gesprek over structurele huurverlaging.

Vitesse werd tijdens het trainingskamp in Portugal geconfronteerd met rampspoed. Jeugdinternational Rojer is wegens een gescheurde voorste kruisband lang uit de roulatie. Volgende week ondergaat hij een kijkoperatie, ter bevestiging van de eerste diagnose. De kuitblessure van Peeters blijkt mee te vallen.