AMSTERDAM - Manchester United heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. De koploper in de Premier League won de replay op het veld van Reading met 3-2. Op Old Trafford was de Engelse grootmacht tien dagen eerder nog blijven steken op 1-1.

Manchester had de overwinning vooral te danken aan een geweldige openingsfase. Al in de tweede minuut openden de bezoekers via Gabriel Heinze de score. De Argentijnse verdediger kreeg daarvoor wel de hulp van doelman Adam Federici, die de bal knullig onder zijn lichaam door liet schieten.

De tegentreffer was voor Reading de voorbode voor meer onheil, want vier minuten later stonden de Mancunians al met 3-0 voor. Louis Saha verraste de matige Federici in de verre hoek, waarna Ole Gunnar Solskjaer matig verdedigend werk van de thuisclub afstrafte.

Lat

Vervolgens was het woord aan Reading. De nummer zes van de Premier League viel hartstochtelijk aan en werd daarvoor via een treffer van Dave Kitson halverwege de eerste helft beloond.

Nadat Leroy Lita zes minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte, ontstond er een spannende slotfase. Brynjar Gunnarsson raakte in blessuretijd nog de lat boven doelman Edwin van der Sar, maar een verlenging bleek er niet meer in te zitten voor Reading.