BARCELONA - Het Spyker-team slaagde er op de eerste testdag in Barcelona niet in om concurrent Williams te verslaan. Het Nederlandse team stuurde maar liefst 4 rijders de baan op, maar geen van hen kon Nico Rosberg en Alexander Wurz de baas.

Net als vorige week blijven Williams en Spyker ook deze keer weg uit Bahrein. Beide teams voeren hun laatste tests uit in het Spaanse Barcelona. Spyker, dat de voorbije maanden nauwelijks testte, zet tijdens deze laatste testweek echt alle middelen in. Met uitzondering van testrijders Markus Winckelhock en Adrian Valles kwamen alle Spyker-rijders in actie op dinsdag.

Christijan Albers toonde zich de snelste van het Spyker-viertal, maar was anderhalve seconde trager dan Nico Rosberg. De kloof met de Williams van Alexander Wurz was kleiner, maar ook de Oostenrijker was nog een halve seconde sneller dan de Nederlander. Toch boekte de Spyker F8-VII vooruitgang. Terwijl Albers en Sutil op zoek gingen naar een afstelling voor de openingsrace in Australië reed testrijder Fauzy zonder problemen een complete raceafstand. Alleen Van der Garde beleefde geen geen positieve dag. De Nederlandse testrijder kreeg met diverse probleempjes af te rekenen.

Williams en Spyker testen ook woensdag en donderdag nog in Barcelona.