AMSTERDAM - Arsenal en Chelsea kunnen een berisping van de Engelse voetbalbond FA tegemoet zien. Aanleiding is het uit de hand lopen van de finale van de League Cup zondag.

In de tumultueus verlopen blessuretijd werden Emmanuel Adebayor en Kolo Touré van Arsenal en John Obi Mikel van Chelsea na een massaal opstootje met rood van het veld gestuurd. Chelsea won het duel met 2-1.

Arsenal-trainer Arsène Wenger en zijn Chelsea-collega José Mourinho moesten tijdens het opstootje hun spelers op het veld tot bedaren brengen.

Terry

Door het incident schoof de ernstige blessure van John Terry naar de achtergrond. De Chelsea-verdediger was eerder met zijn hoofd hard in aanraking gekomen met de voet van Vassiriki Diaby toen hij wilde koppen. Hij moest met een brace om zijn nek en een zuurstofmasker per brancard van het veld. Hij maakt het inmiddels goed. Mogelijk komt hij snel weer in actie.

Scheidsrechter Howard Webb deelde naast de drie rode kaarten nog eens zeven keer geel uit tijdens de wedstrijd in het Millennium Stadium in Cardiff. De arbiter heeft een uitgebreid rapport naar de FA gestuurd en bij de bond aangedrongen op maatregelen.