MILAAN - Internazionale is geenszins van slag geraakt van het gelijkspel tegen Valencia (2-2) in de Champions League afgelopen woensdag. De koploper in Italië boekte zondag de zeventiende achtereenvolgende competitiezege. Het uitduel tegen Catania eindigde in 2-5.

Nummer twee AS Roma versloeg Reggina met 3-0 en behoudt, met nog veertien speelronden te gaan, veertien punten achterstand op Inter.

Catania, tiende in de Serie A, hield lange tijd stand tegen de lijstaanvoerder. In de laatste minuut van de eerste helft bracht Walter Samuel Inter aan de leiding.

Zlatan

Na de pauze ging het snel. Santiago Solari en Fabio Grosso breidden de voorsprong uit naar 0-3. Oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic en ex-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz maakten de andere twee treffers. Gionathan Spinesi en Juan Manuel Risco Vargas scoorden tegen.

Ibrahimovic werd in de 69e minuut vervangen door de Braziliaan Adriano. Maxwell, eveneens voormalig Ajax-speler, deed de hele wedstrijd mee bij Inter.

Totti

AS Roma, dat woensdag in een hard duel de Franse kampioen Olympique Lyon op 0-0 hield, had tegen Reggina ook even tijd nodig om op gang te komen. Aanvaller Francesco Tavano bracht zijn club in de tiende minuut van de tweede helft op voorsprong. Philippe Mexes en Christian Panucci maakten daarna de andere doelpunten. Francesco Totti miste nog een strafschop.

AC Milan

AC Milan heeft met de hakken over de sloot de thuiswedstrijd tegen Sampdoria gewonnen. Massimo Ambrosini bezorgde de rossoneri in de laatste minuut met een kopbal een 1-0 overwinning. Milan klimt dankzij de zege van de zesde naar de vijfde plaats in de Serie A.

Beide ploegen moesten het in het San Siro-stadion lange tijd met een man minder doen. Massimo Oddo van Milan kreeg al na tien minuten rood na een onbesuisde tackle op Emiliano Bonazzoli. Niet veel later moest ook Giulio Falcone de kleedkamer opzoeken. De verdediger van Sampdoria ontving in de 39e minuut zijn tweede gele kaart.