LONDEN - Didier Drogba heeft Chelsea zondag de eerste prijs van het seizoen geschonken. De Ivoriaanse spits scoorde beide doelpunten voor zijn ploeg in de met 2-1 gewonnen finale van de League Cup tegen Arsenal.

Invaller Arjen Robben gaf bij het winnende doelpunt, in de 84e minuut, de assist.

Opstootje

Het duel ontaardde in blessuretijd volledig. Bij een opstootje deelde een aantal spelers tikken uit. John Obi Mikel (Chelsea), Emmanuel Adebayor en Kolo Touré (beide Arsenal) kregen een rechtstreekse rode kaart. De trainers José Mourinho en Arsene Wenger kwamen zelfs binnen de lijnen om de spelers van de ploegen uit elkaar te halen.

Mislukking

Voor Arsenal lijkt het seizoen door het verlies op een mislukking uit te lopen. De Londenaren staan in de competitie op grote achterstand van koploper Manchester United. In de achtste finales van de Champions League wacht Arsenal de zware klus om een 1-0-achterstand tegen PSV goed te maken.

Wel is het elftal van Wenger nog actief in de FA Cup. Winst van de League Cup was desalniettemin welkom geweest.

Ook Chelsea kon een prijs goed gebruiken. De landstitel is redelijk ver weg. In de Champions League speelde Chelsea in de achtste finales gelijk bij Porto: 1-1.

Verlenging

Arsenal, zonder de geblesseerde Robin van Persie, begon goed aan het duel in Cardiff. De jonge spits Theo Walcott bracht zijn elftal al na twaalf minuten op voorsprong. Kort daarna bracht Drogba Chelsea langszij.

Robben kwam na rust als vervanger voor Claude Makelele binnen de lijnen. Net toen het duel op een verlenging leek af te stevenen, plaatste de Oranje-international de bal met zijn linkervoet op het hoofd van Drogba. Hij passeerde doelman Manuel Almunia andermaal: 2-1.

Door het flinke oponthoud bij het opstootje liet de scheidsrechter uiteindelijk 102 minuten voetballen.

Terry

Het slechte nieuws voor Chelsea was dat verdediger John Terry opnieuw geblesseerd uitviel. Hij kreeg na een uur spelen een trap in zijn gezicht en raakte buiten bewustzijn. Terry moest met een zuurstofmasker en neksteun per brancard worden weggedragen. De verdediger stond eerder lange tijd aan de kant met een rugblessure.

In het Champions League-duel met Porto liep hij woensdag een lichte spierverrekking op.