DUBAI - Justine Henin heeft zaterdag het WTA-toernooi in Dubai gewonnen. De Belgische had twee sets (6-4 7-5) nodig om Amélie Mauresmo in de finale te verslaan.

Henin won het toernooi voor de vierde keer in de afgelopen vijf jaar. Het is haar dertigste WTA-titel, maar de eerste dit jaar. De tennisster liet na haar echtscheiding de Australian Open lopen en verloor in Parijs de halve finale.

De overwinning op Mauresmo was de zevende winstpartij in dertien ontmoetingen met de Française. De als eerste geplaatste Belgische begon zaterdag meteen scherp en brak de openingsgame van Mauresmo.

De Française kwam terug in de wedstrijd, maar verzuimde bij 3-4 een van de drie breakpunten te benutten.

Agressief

"Ze kwam erg sterk terug", aldus Henin. "Maar ik had een paar goede services en speelde agressief." Ze won de set met 6-4.

Mauresmo kreeg nog een breakkans in de tweede game van de tweede set, maar verzilverde ook die niet. Henin deed dat wel bij 5-5.

"Ik kwam fysiek een beetje te kort, vooral in de tweede set", aldus Mauresmo, die vorige week het WTA-toernooi in Antwerpen won. "Zij speelde gewoon een paar mooie punten op de juiste momenten."

Mauresmo bereikte de finale ten koste van Jelena Jankovic uit Servië. Ze speelde slechts een set, Jankovic moest daarna opgeven vanwege een blessure. Henin belandde in de eindstrijd na winst op de Russin Svetlana Koeznetsova in de halve finale.

Henin wint Dubai