SAKHIR - Na Ferrari op donderdag en BMW op vrijdag, was het deze keer de beurt aan McLaren om indruk te maken in Bahrein. Wereldkampioen Fernando Alonso testte met succes enkele nieuwe onderdelen en reed de snelste tijd. Teamgenoot Lewis Hamilton maakte het succes compleet met de tweede plaats.

"We hebben vandaag voor het eerst enkele nieuwe onderdelen getest en die hebben de wagen sneller gemaakt. De zaken die momenteel in onze fabriek ontwikkeld worden lijken de MP4-22 dus echt nog sneller te maken. Maar het kan altijd nog beter", bleef Alonso realistisch.

Alonso en Hamilton waren op de derde tesdag in Bahrein bijna een seconde sneller dan de Ferrari's van Felipe Massa en Kimi Raïkkönen en dat geeft aan dat het wel goed zit met de snelheid van de nieuwe MP4-22. Met de betrouwbaarheid van de wagen was het deze keer echter iets minder goed gesteld. Beide rijders kregen op zaterdag af te rekeen met enkele mechanische problemen.

Nog meer problemen

McLaren was echter niet het enige team met problemen. Ook bij BMW-Sauber verliep het niet helemaal naar wens op de derde testdag. Nick Heidfeld zag zijn motor in rook opgaan en teamgenoot Robert Kubica kreeg af te rekenen met een olielek. Het team dat vrijdag nog het tempo bepaalde, moest deze keer dan ook genoegen nemen met de tiende en elfde plaats.

Mede dankzij de problemen bij BMW dook Red Bull Racing eindelijk eens in de top tien op. David Coulthard reed de achtste tijd, maar kon niet echt tevreden zijn over de nieuwe RB3. De versnellingsbak liet de Schot in de steek en later moest ook de Renault-motor worden vervangen. Eenzelfde lot stond ook Jenson Button (7de) te wachten.

Productieve dag

Ondanks de motorpech van Button beleefde Honda toch een goede dag. Rubens Barrichello reed de zesde tijd en mocht zich ook de meest productieve rijder noemen. De Braziliaan reed in totaal 129 rondjes. Dat waren er drie meer dan Anthony Davidson in de Super Aguri. Een wagen die ook over een Honda-motor beschikt. De motor van aartsrivaal Toyota presteerde bijna even goed. Testrijder Franck Montagny en Jarno Trulli reden beiden meer dan 100 rondjes, maar waren niet snel genoeg om de top tien te halen.

ING-Renault slaagde daar deze keer wel in. Debutant Kovalainen reed de vijfde tijd. Testrijder Nelson Piquet Jr. werd negende. Een opsteker voor het team dat de voorbije dagen zware klappen kreeg van de concurrentie. De Fransen hebben volgende week wel nog drie dagen om te bewijzen dat ze klaar zijn voor de strijd. De teams in Bahrein lassen wel eerst een kleine rustpauze in.