MANCHESTER - Manchester United heeft zaterdag door de 2-1-winst op Fulham zijn koppositie verstevigd. De club van trainer Alex Ferguson staat nu negen punten voor op de nummer twee Chelsea.

Het team van Jose Mourinho komt dit weekeinde niet in actie voor de competitie omdat het zondag de finale van de League Cup speelt tegen Arsenal.

Manchester United leek de Champions Leaguewedstrijd van dinsdag nog in de benen te hebben, want de Mancunians kwamen na 17 minuten al op achterstand door een goal van Brian McBride. Voor de rust trok Ryan Giggs de stand weer gelijk (1-1).

Pas in de laatste minuten trok ManUnited de winst naar zich toe. Cristiano Ronaldo schoot de bal langs keeper Jan Lastuvka, na een pass Mikael Silvestre vanaf de eigen helft.

Van der Sar

Ferguson sprong na het laatste fluitsignaal een gat in de lucht. "Fulham moet zich erg bestolen voelen. Dit was voor ons de moeilijkste wedstrijd van het seizoen ", vertelde de Schotse trainer na afloop. Hij prees niet alleen de twee doelpuntenmakers, maar ook zijn keeper. "Mede door het optreden van Van der Sar in de tweede helft hebben we gewonnen."

Liverpool

De nummer drie in Engeland, Liverpool, won zaterdag thuis van Sheffield United met 4-0. Het team van trainer Rafael Benitez blijft daarmee op zestien punten afstand van Manchester United. Met nog tien wedstrijden te gaan is Liverpool nog in de race voor deelname aan de Champions League komend seizoen.

Het degradatieduel tussen Charlton Atletic en West Ham United werd in het voordeel van Charlton beslist. Door thuis met 4-0 te winnen klom Charlton één plek omhoog. West Ham nam de voorlaatste plaats over.