AMSTERDAM - PSV zou in oud-speler Boudewijn Zenden de ideale opvolger voor Phillip Cocu zien. De speler van Liverpool kan niet altijd reken op een basisplaats bij de Reds, en heeft bij de Eindhovenaren een "fantastische tijd gehad", zegt hij zaterdag in de Telegraaf.

Phillip Cocu weet nog niet hoe zijn toekomst er uit ziet. De routinier twijfelt of hij nog een seizoen aan zijn imposante loopbaan gaat plakken. Trainer Ronald Koeman kijkt alvast vooruit, en dubt over de opvolging van zijn aanvoerder. "Zenden is een goede speler met een stuk ervaring en bovendien willen we de Nederlandse inbreng vergroten. Daarbij heeft hij een warm gevoel voor PSV. We kijken zeker naar dat soort jongens", tekende de Telegraaf op uit zijn mond.

Fantastische tijd

De landskampioen heeft nog geen gesprekken gevoerd met de dertigjarige middenvelder. Zenden zelf weet nog niet of hij openstaat voor een comeback in het Philips Stadion. "Daar heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht."

Zenden zag eerder zijn voormalige ploegmaats Cocu en Jaap Stam op verdienstelijke wijze terugkeren op de Nederlandse velden. "Ik heb bij PSV een fantastische tijd gehad, maar ik weet niet of ik al klaar ben in het buitenland en terug wil naar Nederland."