AMSTERDAM - Venus Williams heeft de finale bereikt van de Cellular South Cup. Op het hardcourt van Memphis versloeg ze vrijdag de Roemeense qualifier Ioana Raluca Olaru met 6-3, 6-2. In de eindstrijd treft ze Shahar Peer. De Israëlische tiener versloeg de Amerikaanse Meilen Tu met 6-4, 7-5.

Williams speelt in Memphis haar eerste tennistoernooi in vier maanden. De voormalig nummer één van de wereld kampte lange tijd met een polsblessure. In de zomer van 2005 won ze voor het laatst een toernooi: Wimbledon.

Roddick

Andy Roddick is bij de mannen doorgedrongen tot de halve finale De als eerste geplaatste Amerikaan versloeg Lu-Yen-hsun uit Thailand met 6-4, 7-6 (7). Helemaal zonder frustraties verliep de wedstrijd niet voor Roddick. Bij een 5-2 achterstand in de tweede set brak hij zijn racket in tweeën.

In de halve finale treft Roddick de Schot Andy Murray (3), die met 6-3, 6-2 te sterk was voor Stefan Koubek. Ook de nummers twee en vier van de plaatsingslijst zijn doorgedrongen tot de halve finale. De Duitser Tommy Haas (2) versloeg Sam Querrey met 6-2, 6-2. Zijn volgende tegenstander is de Amerikaan Mardy Fish (4).