SAKHIR - BMW-Sauber stuurde de topteams van de Formule 1 een duidelijke boodschap tijdens de tweede testdag in Bahrein. Nick Heidfeld was in de nieuwe BMW bijna een seconde sneller dan de rest van het veld. Wereldkampioen Fernando Alonso moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.

BMW-Sauber had de voorbije weken al snelle tijden neergezet op de Europese testcircuits, maar op de tweede dag van de finale test in Bahrein verrastte het team echt vriend en vijand. Met zijn 1:30.469 was Nick Heidfeld echt ongenaakbaar. Bovendien legde de Duitser ook nog een probleemloos 103 rondjes af en mikte het team niet echt op snelle tijden.

"We voerden vandaag eigenlijk een racesimulatie uit, maar de snelheid van de wagen was duidelijk heel goed. Vooral het feit dat we geen mechanische problemen kenden is een opsteker. De voorbije weken was de wagen niet altijd even betrouwbaar, maar die problemen lijken achter de rug", bezorgde Heidfeld de concurrentie nog maar slecht nieuws aan het eind van de tweede testdag.

Teamgenoot Robert Kubica onderstreepte de goede vorm van BMW nog eens extra door 100 rondjes en de vijfde tijd te rijden.

Ferrari zakt weg

Ferrari, dat donderdag nog het tempo bepaalde, kon deze keer niks inbrengen tegen de snelheid van BMW. Kimi Raïkkönen en Felipe Massa zakten weg naar de zesde en achtste plaats. En ook Renault kon opnieuw niet overtuigen. Testrijder Nelson Piquet Jr. wurmde zich wel tussen de twee Ferrari-rijders, maar was dus net als hen anderhalve seconde trager dan Heidfeld.

Voorlopig is McLaren het enige topteam dat constant lijkt te presteren. Het team toonde zich tevreden met de tweede tijd van wereldkampioen Fernando Alonso en de vierde plaats van teamgenoot Lewis Hamilton. Het duo zocht al volop naar een goede afstelling voor de openingsrace in Australië en stoorde zich dus niet dat Heidfeld bijna een seconde sneller was.

Te traag

Tussen Alonso en Hamilton dook de Honda van Jenson Button op. De Brit evenaarde daarmee zijn prestatie van de eerste testdag en geeft aan dat Honda eindelijk op goede weg lijkt. Dat kan niet gezegd worden van Red Bull Racing. Mark Webber en David Coulthard konden de wagen van topontwerper Newey ook nu niet in de top tien plaatsen. De RB3 lijkt voorlopig, net als de nieuwe Toyota, Super Aguri en Toro Rosso, een drietal seconden te traag om de topteams te bedreigen.