ROME - De Italiaanse regering heeft donderdag weer twaalf stadions vrijgegeven voor publiek. Bergamo, Empoli, Florence, Lecce, Livorno, Perugia, Pescara, Trieste, Udinese en Verona mogen alleen seizoenkaarthouders toelaten.

De stadions van Modena en Messina zijn helemaal vrijgegeven.

Rellen

De Italiaanse regering stelde begin februari na supportersrellen op Sicilië, waarbij een agent om het leven kwam, veel strengere eisen aan de beveiliging van de stadions. Veel clubs konden daar niet aan voldoen en moesten zonder publiek spelen totdat er aanpassingen waren gedaan.

Het besluit van donderdag brengt het aantal stadions dat weer toegankelijk is voor publiek op 23.

Catania

De Italiaanse voetbalbond heeft donderdag het hoger beroep van Catania afgewezen. De club uit de Serie A moet de rest van het seizoen zonder publiek op neutraal terrein blijven spelen.

De straf is het gevolg van rellen tijdens de thuiswedstrijd tegen Palermo op 2 februari. Daarbij kwam een politieagent om het leven.

Koploper

De beroepscommissie heeft wel de opgelegde boete verlaagd van 50.000 naar 20.000 euro. Catania staat momenteel op de zevende plaats in de Serie A. Het team speelt zondag tegen koploper Internazionale in het Manuzzi-stadion van Cesena.