SAKHIR - Ferrari lijkt helemaal klaar voor het nieuwe F1-seizoen. Op de eerste dag van de finale testsessie in Bahrein toonden Felipe Massa en Kimi Raïkkönen zich te snel voor de concurrentie. Wereldkampioen ING Renault kreeg dan weer een opdoffer te verwerken.

Onder de stralende zon van Bahrein is de laatste eindsprint richting de start van het nieuwe F1-seizoen ingezet. Met uitzondering van Williams en Spyker zijn alle teams aanwezig voor een laatste testsessie. De volgende dagen zal duidelijk worden wie klaar is voor de strijd en wie niet.

Ferrari heerst

Ferrari lijkt er alvast klaar voor. De F2007 toonde zich in de hitte van Bahrein een toonbeeld van betrouwbaarheid en snelheid. Met zijn 1:31.778 was Felipe Massa niet enkel teamgenoot Raïkkönen te snel af, hij was ook 0,3 seconde sneller dan de Honda van Jenson Button. Een opsteker voor de Brit die twijfelde aan de snelheid van zijn RA107.

Bij McLaren hield men de schade beperkt op de eerste testdag. Debutant Lewis Hamilton en testrijder Pedro De La Rosa reden respectievelijk de vierde en vijfde tijd. Hun MP4-22 was voorlopig een halve seconde langzamer dan de Ferrari, maar misschien kan wereldkampioen Alonso die kloof in de volgende dagen nog een beetje verkleinen.

Renault faalt

De eerste testdag in Bahrein viel dus positief uit voor Ferrari en McLaren, maar voor ING Renault was het resultaat minder rooskleurig. Heikki Kovalainen en testrijder Nelson Piquet Jr. raakten niet verder dan de tiende en elfde plaats. Hun R27 was ruim anderhalve seconde trager dan de Ferrari. Maar ook de beide Honda's, McLarens, BMW-Saubers en de Toyota van Trulli waren sneller. Het recordaantal rondjes dat Kovalainen aflegde op de eerste dag (113 stuks) betekent hopelijk dat de wereldkampioenen een ander programma afwerkten dan de andere teams.

Hetzelfde hopen we voor Red Bull Racing. De RB3 van topontwerper Adrian Newey was immers tergend langzaam op donderdag. Mark Webber en David Coulthard schoten meer dan 3 seconden tekort op Massa. Enkel Ralf Schumacher (Toyota) en Tonio Liuzzi (Toro Rosso) presteerden nog zwakker. Ook Super Aguri kwam nog heel even in actie, maar Anthony Davidson testte enkel de werking van de wagen en liet geen tijd noteren.